Skip to main content

Kesäkuussa 2018 Weekend Snacks osallistui Jyväskylässä järjestettyyn Olut Satama -tapahtumaan. Olut-trendi näkyy Suomessa paikallisten pienpanimoiden määrän nopealla kasvulla; Toissavuonna Suomessa oli kirjattu noin seitsemänkymmentä pienpanimoa, kun taas viime vuonna määrä oli yli kahdeksankymmentä ja tänä vuonna jo yli yhdeksänkymmentä. Kotimaisissa oluissa näkyy humorististen ja paikallistuotantoa korostavien etikettien lisäksi IPA-Oluiden lisääntynyt tarjonta kysynnän myötä.

Toki osa panimoista, kuten Kyrö Distillery, valmistavat muutakin kuin erkoisoluita; viime vuosina Suomalaisten pienpanimoiden tuotokset ovat niittäneet kansainvälisiä palkintoja ginin valmistajina ja peitonneet jopa arvostetuimmat Britannialaiset GIN-brändit. Sekä olutta että giniä yhdistää ainakin yksi piirre: niiden kaveriksi sopii erinomaisesti pikkusuolaiset snäkit. Pienpanimoiden erikoisoluet ja muut huippuluokkaiset nautintojuomat tuotetaan huippuluokkaisista raaka-aineista, tarkoin valvotuin tuotantoprosessein ja niiden maut on tarkkaan suunniteltu. Meidän mielestämme myös snäkeiltä tulee vaatia samoja standardeja.

Kotimaisten juomien kanssa sitä tarjoaa mielellään kotimaisia herkkupaloja. WS-Snacksit toimivat tässä tapauksessa erinomaisesti: Sen lisäksi että niiden tuotanto on sataprosenttisesti Suomessa, ovat ne myös gluteenittomia ja vegaaneja. Pienpanimotrendin lisäksi myös gluteeniton ruokavalio on kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana. Kyse ei ole ainoastaan trendistä, sillä pelkästään Suomessa yli 50 000 ihmistä sairastaa Keliakiaa tietämättään. Tutkimusten mukaan noin kaksi prosenttia Suomalaisista sairastaa Keliakiaa diagnosoidusti. Tämän lisäksi on muut sairaudet kuten vilja-allergiat, mitkä edellyttävät gluteenitonta ruokavaliota. Onneksi nykyään löytyy myös valikoimaa gluteenittomista, kotimaisista oluista!

’Kesäsalaatti Ebban tyylillä’ on erinomainen valinta silloin, kun haluaa tarjota jotain tuoretta ja ruokaisaa; se yksinkertaisesti rakentuu kesäkeittiöstä ja pihamaalta mielellään löytyvistä raaka-aineista, ja proteiinin lähteeksi lisätään gluteenittomia, 13% proteiinia sisältäviä kotimaisia linssi- WS-Snackseja.

Kuvan salaatissa on käytetty:

  • Oman maan salaattia ja tilliä
  • Närpiöläisiä tomaatteja
  • Kotimaista fetatyyppistä salaattijuustoa
  • Naapurin kesäsipulia
  • Syötäviä kukkia
  • Nektariinia (ulkomainen)
  • Avokadoa (ulkomainen)
  • WS-linssisnäksejä