Pohditko vielä, mitä maistuvaa tarjota gluteenittomille (ja vegaaneille) vieraillesi kesän juhlissa? Saanemme esitellä sinulle korkeaproteiinisen ja herkullisen idean, mikä sopii niin ikää kasvisten ja sipsien dippailuun siinä missä erilaisten sosekeittojen sekaan, kasvispyorykkätaikinaan tai vaikkapa leivänpäälliseksi; tämä on Nannen Valkopaputahna!
Tarvitset:
- 1prk valkopapuja
- 1rkl vaaleaa tahinia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ripaus chilihiutaleita
- suolaa
Näin valmistat:
Valuta pavut, mutta älä heitä nestettä pois. Lisää pavut tehosekoittimeen yhdessä tahinin ja valkosipulin kanssa. Mausta makusi mukaan chilihiutaleilla ja suolalla. Sekoita. Jos massa tuntuu liian paksulta, kaada mukaan hieman papupurkista ylijäänyttä nestettä. Blendaa kunnes tahna on ilmavaa ja todella sileää.